Hamith Breedveld voorzitter RvC BOEi

RvC BOEi

Hamith Breedveld (61) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van BOEi, de nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en herbestemming van industrieel erfgoed.

BOEi is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot expert op het gebied van complexe grootschalige herbestemming van monumenten; industrieel, agrarisch of religieus. De maatschappij zegt verheugd te zijn over de aanstelling en ziet in Breedveld een uitstekende opvolger van Ton Meijer, die zijn functie in juni heeft neergelegd na ruim acht jaar leiding te hebben gegeven aan de RvC.

Breedveld, recent wegens het bereiken van de statutaire leeftijd gedefungeerd als partner bij Loyens & Loeff te Rotterdam, was als notaris voornamelijk werkzaam in de gecompliceerde vastgoedpraktijk. Vanaf juni 2010 tot mei 2014 was hij managing partner bij Loyens & Loeff. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties. Zo is hij commissaris bij Stadsherstel Historisch Rotterdam NV, waar hij eind 2014 in verband met zijn benoeming tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van BOEi zal terugtreden.