Herbestemming De Hooge Riet Ermelo: appartementen en huizen

Heijmans en MeyerBergman Erfgoed Groep hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herbestemming van De Hooge Riet in Ermelo.

Rijksmonument De Hooge Riet, een voormalig sanatorium dat deel uitmaakt van Landgoed Veldwijk, wordt door velen als Ermelo’s mooiste gebouw beschouwd. Het complex met zijn rijke historie is gelegen in een prachtig groen park in het hart van de stad.

Appartementen en huizen

In het monument worden appartementen ondergebracht en verspreid in het park zijn verschillende typen woningen gepland.

Het project wordt volgens beide partijen bewerkstelligd met respect voor de cultuurhistorische waarde en het monumentale groen. Duurzaamheid en natuur inclusief bouwen zijn leidende uitgangspunten.

Peter Mulder, algemeen directeur van MeyerBergman Erfgoed Groep: “De Hooge Riet is een icoon van grote waarde voor Ermelo, met geweldige mogelijkheden. De ondertekening van dit samenwerkingscontract met Heijmans betekent bundeling van kwaliteiten van beide organisaties en het begin van een duurzame toekomst voor De Hooge Riet”.

Mogelijkheden

Ook directeur Harwil de Jonge van Heijmans Vastgoed ziet De Hooge Riet als belangrijke locatie met mogelijkheden.

“De ligging is fantastisch. Op de Veluwe, in het centrum van Ermelo, recht tegenover het NS-station. Mede daardoor is het niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook een goede locatie voor kleinschalige horeca. Met dit project dragen we bij aan het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving”.