Het Binnenhof, hoe is het zo gekomen?

Het denken aan een nieuw, imposant hof moet na 1222 begonnen zijn, nadat Floris van Holland twaalf jaar oud en dus volwassen was geworden. Een huwelijk kwam in het vooruitzicht, met de tien jaar oudere Machteld van Brabant met wie hij sinds zijn vierde levensjaar verloofd was.

Zij de jongere zus van Graaf Hendrik I van Brabant’s stiefmoeder, Mathilde van Vlaanderen, en kinderloos gehuwd geweest met Graaf Hendrik II van Brunswijk. Graaf Boudewijn van Benthem, die vanaf 1220, na het overlijden van Graaf Willem I, de vader van Floris, regent over Holland was geweest, had hem aangeraden met huwen te wachten tot hij wat ouder zou zijn, hij dacht aan de leeftijd van veertien jaar.

Acht eeuwen later voegt de ingrijpende renovatie van het Binnenhof in Den Haag een belangrijk hoofdstuk toe aan de fascinerende geschiedenis van dit bijzondere monument. www.renovatiebinnenhof.nl

Foto: De Hofvijver van het Binnenhof te Den Haag. Het complex staat aan de vooravond van een jarenlange renovatie.

1 thought on “Het Binnenhof, hoe is het zo gekomen?

  1. Perfect dat dit in ere wordt gehouden. kijk niet naar de kosten maar wat het opbrengt. schoonheid en plezier zijn niet te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.