Hof van Duivenvoorde bekroond bij Prix Versailles

Het Nederlandse architectenbureau 70F architecture heeft de Prix Versailles 2018 gewonnen. Hof van Duivenvoorde in Voorschoten werd uitgekozen als beste project in de categorie restaurant ‘exterieur’ in Europa.

Het gebouw geldt als toonbeeld van moderne architectuur, maar past tegelijkertijd uitstekend bij het kasteel dat dateert uit de 13e eeuw.

Op 15 mei wordt in het UNESCO hoofdkantoor in Parijs bekend gemaakt of het hof in zijn categorie ook het beste gebouw van de wereld is.

Bezoekerspaviljoen

Hof van Duivenvoorde is het bezoekerspaviljoen dat hoort bij Landgoed en Kasteel Duivenvoorde, een rijksmonument.

Opdrachtgever Stichting Duivenvoorde vroeg 70F architecture een gebouw te ontwerpen dat eruit zou zien als een schuur, maar dat tegelijkertijd transparant zou zijn en gasten een welkom gevoel zou geven.

Tussen ‘commercie’ en ‘cultuur’

De Prix Versailles richt zich op projecten die een link leggen tussen ‘commercie’ en ‘cultuur’ in vier typen gebouw: hotels, winkelcentra, winkels en restaurants. Projecten kunnen niet genomineerd worden; de Prix Versailles organisatie en internationale jury selecteert de winnaars.

De selectie is op 26 april tijdens een grootse internationale presentatie bekend gemaakt in Algiers. Bas ten Brinke, architect en eigenaar van 70F architecture, was persoonlijk aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.