Historische interieurs Zwolle nu virtueel zichtbaar

Een levensecht bezoek aan bijzondere, historische interieurs van Zwolle die niet altijd voor publiek toegankelijk zijn. Dat is mogelijk geworden dankzij een Virtual Reality-tour ontwikkeld door het stadsbestuur en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in samenwerking met eigenaren en gebruikers van de betreffende rijksmonumenten.

Vandaag, 13 september, presenteerden Monique Schuttenbeld, wethouder Erfgoed en algemeen RCE-directeur Susan Lammers het initiatief. De virtuele tour is een pilot en heeft als doel historische interieurs beter te ontsluiten.

Foto’s

Fotograaf Wouter Borre maakte op vijf Zwolse erfgoedlocaties digitale 360 graden foto’s en op één locatie een 360 graden video. Bijzonder aan de tour is dat in elk pand, naast de foto’s en video, veel informatie te zien is over de interieurs.

Kijk zelf via http://www.wouterborre.nl/projects/pt/zwollerc3/d.html, www.wandelroutezwolle.nl of via de app onZichtbaar Zwolle, beschikbaar in Playstore en Appstore.

Samenwerking

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed werkt samen met anderen aan beheer, behoud en ontwikkeling van historische interieurs.

Hoewel vaak onzichtbaar, vertellen interieurs het verhaal van de bewoners van een pand. Daarmee zijn ze integrale onderdelen van de geschiedenis ervan. Door interieurs zichtbaarder te maken, onder andere door een virtuele tour, krijgen ze meer bekendheid en worden ze naar verwachting uiteindelijk ook meer gewaardeerd.

Meer informatie over historische interieurs op https://cultureelerfgoed.nl/dossiers/interieurs/nieuws