Hoge Veluwe krijgt nieuw centrumgebouw

Morgenmiddag 6 juli geven Bea Schouten, gedeputeerde van de provincie Gelderland en René Verhulst, burgemeester van Ede, het officiële startsein voor de bouw van het toekomstige hart van nationaal park De Hoge Veluwe. Zij doen dat door symbolisch de eerste strook te leggen voor de fundering.

Een en ander in aanwezigheid van o.a. de architecten, aannemer Rots Bouw, ingenieurs- en adviesbureau Antea Group, enkele medewerkers, de ondernemingsraad en leden van de Raad van Toezicht en de Raad van Advies van de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Iconisch

Anton en Helene Kröller-Müller, grondleggers van het park, brachten natuur en kunst ‘tot nut en genot der gemeenschap’ bijeen, met als icoon het Jachthuis Sint Hubertus dat in 1920 werd geopend. Volgend jaar, bijna een eeuw later, opent het park een nieuw iconisch gebouw.

Dat moet mettertijd het centrum van het park worden, dé plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur beleven.

Multifunctioneel

Het multifunctionele gebouw gaat een restaurant, een informatiecentrum, zalen en de parkwinkel huisvesten. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond, Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Foto: Artist impression van het toekomstige centrumgebouw.