Inspiratiedag als ideeënbron erfgoedfestival

inspiratiedag

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 6 november wordt in aanloop naar het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland een zogenoemde inspiratiedag gehouden. Bedrijven, culturele organisaties, overheid en onderwijsinstellingen in Gelderland kunnen die dag ideeën opdoen voor deelname aan het festival. Het programma duurt van 15.30 uur – 18.00 uur, aansluitend is er een netwerkborrel. Locatie: Powerlab – Energy Business Park Arnhems Buiten.

Maakindustrie

Tijdens het erfgoedfestival in de zomer van 2015 staan heden en verleden van de Gelderse maakindustrie in de schijnwerpers. Het festival biedt een podium om producten, projecten en verhalen te presenteren aan een groot publiek.

Bedrijven en organisaties in Gelderland kunnen aan het festival deelnemen door activiteiten op touw te zetten. Dat kan individueel of samen met een partij uit de regio. De inspiratiedag is volgens de initiatiefnemers bovendien een ideale gelegenheid om te netwerken met andere organisaties uit de provincie. Aanmelden kan tot 21 oktober via het online aanmeldformulier www.gemaaktingelderland.nl/inspiratiedag

Bedrijfsleven

Veel bedrijven in Gelderland hebben een boeiend historisch verhaal, een bijzonder product of productieproces of een interessante productielocatie. “Graag willen we bedrijven uit de maakindustrie actief betrekken bij het festival. Met hen willen we de geschiedenis tot leven brengen. Het festival biedt een podium om het verhaal van een bedrijf zichtbaar te maken en te verbinden met mensen uit de regio. Maar dan vanuit de betekenis als bedrijf voor de samenleving”, aldus festivaldirecteur Dolly Verhoeven.

Vierde erfgoedfestival

Gemaakt in Gelderland is het vierde erfgoedfestival op rij. “In 2006 zijn we begonnen met Gelderland 1900 – 2000, gevolgd door Geloven in Gelderland en Gelegerd in Gelderland. Volgend jaar richten we ons dus specifiek op de maakindustrie. Het maken van producten laat al eeuwen sporen achter in landschap, architectuur en verhalen. Het is sterk verbonden met de Gelderse identiteit”, aldus Verhoeven.

Gelderse musea en historische verenigingen maken in het kader van het festival plannen voor o.a. tentoonstellingen, film- en theatervoorstellingen, wandel- en fietsroutes. Ook de kunstsector en het onderwijs doen mee. Zie verder www.gemaaktingelderland.nl