Jury Museumtalent 2019 kan aan de slag

Nooit eerder ontving de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) zoveel inzendingen voor de prijs Museumtalent van het Jaar: zeventwintig jonge professionals zijn in 2019 door hun museumdirecteur of manager voorgedragen. De kandidaten zijn afkomstig van grote én kleinere musea, zowel uit de Randstad als verspreid over het land.

Prijzen

Op het Museumcongres van 3 oktober in Kerkrade zullen drie finalisten zich presenteren; ’s avonds wordt bekend gemaakt wie van hen zich Museumtalent 2019 mag noemen.

Het Mondriaan Fonds financiert de prijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar ontvangt voor een persoonlijk ontwikkeltraject 7.000 euro, de twee overige finalisten kunnen elk 3.000 euro tegemoet zien voor een buitenlandse congresreis.

Het huidige Museumtalent Davida de Hond is zojuist voor een specifieke leadershiptraining afgereisd naar de Harvard Law School in Boston.

De jury

De jury Museumtalent buigt zich eind augustus over de inzendingen.

Dit jaar bestaat die uit Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie uit Zwolle, Annemarie van Eekeren, commissielid Mondriaan Fonds en manager presentatie en collectie NEMO Amsterdam, Denise de Boer adjunct directeur Frans Hals Museum Haarlem, Erik de Jong lid programmaraad Museumcongres en directeur Museum aan het Vrijthof, Adrie Warmenhoven, bestuurslid Museumvereniging en directeur Koninklijk Eise Eisinga Planetarium Franeker en Museumtalent 2018 Davida de Hond.

Houd social media en de pagina cultureelerfgoed.nl/museumtalent in de gaten voor updates.