Kamp Amersfoort vindt sponsors voor trap

Kamp Amersfoort kan de kapotte trap bij oorlogsmonument De Stenen Man waarover MONUMENTAAL onlangs berichtte, laten maken. Binnen enkele dagen zijn voldoende particulieren en bedrijven bereid gevonden de kosten voor hun rekening te nemen.

Jaarlijks maken tienduizenden bezoekers en wandelaars gebruik van de trap bij nationaal monument Gevangene voor het vuurpeloton. Daardoor zijn de 34 treden verzakt en versleten. Recentelijk ontstond een acuut probleem toen twee treden het begaven. Kamp Amersfoort deed daarop een oproep voor financiële steun om vervanging mogelijk te maken.

Ook bankje

“Het is geweldig dat daar zo snel positief op is gereageerd”, zegt Willemien Meershoek, directeur Kamp Amersfoort. “We kunnen nu zelfs het bankje bij De Stenen Man vervangen, waar bezoekers kunnen uitrusten of tot bezinning kunnen komen”.

Uitbreiding bezoekerscentrum

De komende jaren wordt het bezoekerscentrum bij het voormalige concentratiekamp uitgebreid.

“We proberen Kamp Amersfoort als belangrijke historische plek te bewaren en de verhalen van de gevangenen levend te houden”, aldus Meershoek. “De steun die we hebben gekregen voor de vervanging van de trap bevestigt hoezeer ook de samenleving daar belang aan hecht”.

Foto: De Stenen Man en de trap (foto Kamp Amersfoort).