Kerstcadeau voor bewoners Recreatieoord Hoek

Een mooi kerstcadeau voor de recreanten van vakantiepark Hoek van Holland: ze krijgen het beheer van het recreatieoord in eigen handen. Verkoop van het terrein aan een commerciële partij is van de baan.

Daarmee lijkt een eind gekomen aan een van de meest spraakmakende erfgoedkwesties in Nederland het afgelopen jaar

Erfpacht

De gemeente Rotterdam geeft de grond onder de ruim duizend huizen in het park mettertijd onder erfpacht uit aan de eigenaren en gebruikers. Zij moeten straks zelf zorgen voor onderhoud en exploitatie.

Bedoeling is, dat de recreanten daartoe een coöperatieve vereniging oprichten die in zee gaat met een professionele partij, die onder meer verantwoordelijk wordt voor het innen van de huur.

B en W van Rotterdam hebben dit voornemen woensdag 22 december gepresenteerd aan de gemeenteraad. Die neemt naar verwachting begin februari een definitief besluit.

In opstand

Rotterdam wil van het recreatieoord af omdat zij beheer en exploitatie ervan geen taak (meer) vindt voor een gemeente. Reden waarom zij eerder dit jaar aangaf het uit 1923 stammende park in Hoek van Holland aan een externe partij te willen verkopen en te laten moderniseren.

De eigenaren en gebruikers van de vakantiewoningen kwamen tegen dit plan met allerlei ludieke acties in opstand. Zij vreesden hun plek te moeten verlaten.

Voor die angst lijkt nu geen grond meer. Het afstoten van het recreatieoord door het stadsbestuur vindt naar het zich laat aanzien in 2023 plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.