Inspiratie, vakmanschap en pioniersgeest

Villa Casa Blanca nabij kasteel-klooster Sint Gerlach in Valkenburg staat te koop. Ontwerp, historie en locatie van het complex zijn in kapitalen geschreven. De verkoop van de villa, behorend tot de Oostwegel Collection, wordt begeleid door Klement Rentmeesters. Vraagprijs: 1.600.000 euro.

Het zal niet vaak voorkomen dat vier generaties hun toekomst in dezelfde woning én hetzelfde kantoor begonnen zijn. Bij Villa Casa Blanca is dat wel degelijk het geval. En niet voor niets.

Kubistische woning

In de omgeving waar de latere heilige Gerlachus zich als kluizenaar teruggetrokken had, werd naar ontwerp van architect Frits Peutz in 1928 de eerste kubistische woning van het zuiden van Nederland opgetrokken.

De grootvader van Camille Oostwegel sr. heeft Casa Blanca, in feite bestaand uit twee separate woonhuizen, laten bouwen. De villa was vervolgens bijna honderd jaar een plek voor inspiratie, vakmanschap en pioniersgeest.

Natuurgebied

Het prachtige natuurgebied Ingendael, even buiten het centrum van Valkenburg, is voor velen nog onontdekt. Ondergronds en wellicht minder voor de hand liggend, is het de Geul die er als basis dient voor de rijkdom aan flora en fauna. Kwetsbare natuur rond het iconische kasteel-kloostercomplex Sint Gerlach.

Architect Peutz heeft met zijn ontwerp vanuit een volledig ander fundamenteel perspectief bijgedragen: die van de functionalistische bouwstijl.

Rijksmonument

Het dubbele herenhuis kent een architectonische gaafheid van het exterieur, en is qua historie een typologische zeldzaamheid. De villa is daarom ook rijksmonument, als belangrijke uiting van het moderne bouwen.

Met liefde heeft de familie Oostwegel gezorgd voor en genoten van het wooncomfort en de ruimtes van waaruit het hoofdkantoor van de Oostwegel Collection opereert.

De twee adressen (Sint Gerlach 70 + 72) hebben een gezamenlijk gebruiksoppervlak van ruim 637 vierkante meter dat top-to-bottom volledig is afgewerkt. Ze bieden volgens makelaar Klement Rentmeesters een veelvoud aan gebruiksmogelijkheden.

“Dubbele bewoning of wonen en werken/praktijk aan huis? Het kan! Voor ons is het een waar voorrecht deze plek aan te bieden en in een goede wisseling van de wacht te voorzien”. https://www.klement2.com/aanbod/villa-casa-blanca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.