Laatste ronde kunstprijsvraag Oude Hollandse Waterlinie

In 2022 bestaat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar en dat wordt in het liniegebied uitbundig gevierd. De vestingsteden krijgen in dat kader een kunstwerk dat de herinnering koestert, symboliseert en de linie herkenbare uitstraling geeft.

De wedstrijd Verbeelding van de Waterlinie met het thema Water: Vriend en Vijand moet na drie rondes een winnaar opleveren.

Tien genomineerden

De eerste ronde is zondag 10 november afgesloten. Burgemeester Frans Buijserd van de gemeente Nieuwkoop maakte de tien genomineerden voor de eindprijs bekend. Kunstwerk Miraculous Gardener, van de hand van Elly de Jong, bleek met 621 van de in totaal 3.241 uitgebrachte stemmen de publieksfavoriet.

Toch is de strijd nog niet gestreden, want in de tweede ronde tussen de tien genomineerden kan nog van alles gebeuren. Tot en met vrijdag 29 november mag eenieder online stemmen op zijn/haar favoriete kunstwerk. Dat kan op www.groenehartkunst.nl De werken zelf zijn te zien in Galerie & Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam te Nieuwkoop.

Vakjury

Na de tweede ronde bekijkt een vakjury welk van de best scorende kunstwerken het meest relevant, uitvoerbaar, reproduceerbaar en financieel haalbaar is. Het winnende ontwerp is in 2022 te zien in alle vestingsteden.

Foto: Kunstwerk Miraculous Gardener van Elly de Jong is de publieksfavoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.