Open Monumentendag Vlaanderen 2020: volop coronaproof activiteiten

Tenzij het coronavirus COVID-19 alsnog een streep door de rekening zet, gaat in Vlaanderen op 13 september de 32e editie van Open Monumentendag door. Vanaf vandaag (maandag 3 augustus) kan iedereen op www.openmonumentendag.be in het programma duiken.

Tot dusver zijn in de regio straks 159 activiteiten te beleven in 138 monumenten. Wie een blik werpt op het programma, merkt dat behalve fysieke activiteiten zoals wandelingen en fietstochten digitale belevingen deel uitmaken van Open Monumentendag 2020. Volgens de organisatie geheel en al coronaproof.

Iedereen die interesse heeft kan overigens nog tot 28 augustus activiteiten inschrijven.

Veilige omstandigheden

Alle lokale initiatiefnemers hebben naar het zich laat aanzien hun uiterste best gedaan coronaproof activiteiten te organiseren waarbij afstand tussen bezoekers gegarandeerd kan worden.

Daarnaast werken de Vlaamse Open Monumentendag-activiteiten dit jaar met reserveringen en worden bezoekers aangemoedigd in hun eigen kleine bubbel op pad te gaan, rekening houdend met de geldende veiligheidsmaatregelen. Activiteiten zijn onder voorbehoud van verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.

Duik in het programma

https://www.openmonumentendag.be/evenementen

De 5 topactiviteiten

Foto: Campagnebeeld van de 32e editie van Open Monumentendag in Vlaanderen op 13 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.