Ga naar de inhoud

LocHal Tilburg World Building of the Year

Het ingrijpend getransformeerde industriële erfgoed LocHal te Tilburg, waarover nationaal magazine MONUMENTAAL in zijn juni-editie 2019 uitvoerig berichtte, is onderscheiden met de overall-award World Building of the Year.

De prestigieuze prijs is op vrijdag 6 december uitgereikt tijdens het World Architecture Festival (WAF) in Amsterdam.

De hal waar generaties Tilburgers sleutelden aan treinen, is sinds begin dit jaar ‘huiskamer van de stad’. Het bijzondere industrieel erfgoed is fraai herbestemd tot inspirerende plek voor alle Tilburgers.

Prestatie

Een prestatie van formaat van Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau en Inside Outside/Petra Blaisse die met deze transformatie aantonen dat het nieuw leven inblazen van industrieel erfgoed enorm succesvol kan zijn.

De jury was vooral lovend over de openheid van het publiek toegankelijke gebouw. “Een grote verscheidenheid Tilburgers maakt voor verschillende doeleinden gebruik van de variatie in omvang van de ruimten. Ook de lichtval in het gebouw en de interactie met het industrieel erfgoed spreken tot de verbeelding”.

Gebouw van het Jaar BvA

De LocHal is eerder dit jaar door de Bond van Architecten (BvA) uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar in de categorie leefbaarheid en sociale cohesie.

Foto: De treintafels, leestafels op de wagon, rollen in de LocHal nog over de rails (foto Suzan Baars).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.