Maquette recreatieoord in Miniworld Rotterdam

Recreatieoord Hoek van Holland is vereeuwigd in Miniworld Rotterdam. De onthulling van de miniatuurversie vond plaats op woensdag 24 november aan het Weena te Rotterdam. Ter plaatse kwam een aantal ‘prominenten’ samen om de maquette onderdeel te maken van de miniatuurwereld.

Onder hen initiatiefnemer Martin de Jong, John Buijsman (bekend als de ‘010-Sherriff’), Yoek Kouwenhoven, woordvoerder van de actiegroep die strijdt tegen verkoop van het park, Mario Bruijns, schrijver van de boekenserie De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee en Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam.

Dit vijftal verrichtte, met hulp van andere genodigden, de officiële openingshandeling door het naar beneden trekken (foto) van een prachtige wand van gekleurd papier.

Aanwezig bij de plechtigheid waren ook enkele raadsleden van het Rotterdamse stadsbestuur, onder wie Benvenido van Schaik (Leefbaar Rotterdam), Ellen Verkoelen (50PLUS) en Gerben van Dijk (ChristenUnie-SGP).

Historische waarde

Het recreatieoord in Hoek van Holland is het oudste vakantiepark van Nederland. De gemeente Rotterdam opende het in 1923 als tentenkamp.

Dankzij haar rijke cultureel-historische en maatschappelijke waarde is het park bijgeschreven in het Netwerk Immaterieel Erfgoed en erkend als Echt Rotterdams Erfgoed. Ook maakt het deel uit van de canon (geschiedschrijvingen) van Zuid-Holland.

Crowdfunding

Het recreatieoord staat de laatste tijd volop in de belangstelling omdat de bewoners een tot op heden succesvolle strijd voeren tegen verkoop van het park. Daarbij rees al snel de vraag waarom het niet in Miniworld Rotterdam was vertegenwoordigd.

Martin de Jong ging in overleg met Miniworld om een crowdfunding-actie te beginnen. Belangstellenden konden een ‘Eigendomsbewijs’ kopen om op die manier aan het doel bij te dragen. De actie had succes en zo kon het modelbouwatelier van Miniworld Rotterdam aan de slag om het park in het klein na te bouwen.

De maquette staat in een toepasselijk deel van de miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam, nabij de zee en de duinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.