Marielle Hendriks directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland

Met ingang van 15 november 2018 wordt Marielle Hendriks directeur-bestuurder van het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Zij volgt Judith Tegelaers op die na ruim 24 jaar in verschillende functies bij het erfgoedhuis met pensioen gaat.

Hendriks was de afgelopen vier jaar directeur-bestuurder van de Boekmanstichting, het nationale kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid in Amsterdam. Haar leidinggevende ervaring binnen een culturele ondersteuningsinstelling maakt haar volgens de Raad van Toezicht van het Erfgoedhuis Zuid-Holland bij uitstek geschikt verbindingen aan te gaan met alle partijen in het erfgoedveld.

Enthousiast

Met Marielle Hendriks als nieuwe directeur verwacht de Raad van Toezicht een bestuurder gevonden te hebben die zich enthousiast zal inzetten voor het erfgoed binnen de provinciale grenzen van Zuid-Holland.

Voorzitter André Borgdorff: “Marielle is deskundig en gepassioneerd bestuurder. Vanuit haar brede ervaring en vanwege haar verbindend vermogen, zal zij een bepalende rol kunnen spelen in de samenwerking met de provincie Zuid-Holland en overige partners op het gebied van erfgoed en landschap”.

Voorrecht

Marielle Hendriks zelf zegt zich te verheugen op haar nieuwe functie.

“Na jarenlang op nationaal en internationaal niveau met trends en ontwikkelingen in de cultuursector bezig te zijn geweest, zie ik er geweldig naar uit nu concreet aan de slag te gaan binnen één sector. De erfgoedsector is bovendien volop in beweging en bevindt zich in het hart van de samenleving. Dat biedt kansen en mogelijkheden, ook in samenspraak met bewoners, want erfgoed is van ons allemaal. De missie van het Erfgoedhuis luidt niet voor niets: samen erfgoed behouden, benutten en beleven. Daaraan te mogen bijdragen vanuit het prachtige monumentale Meisjeshuis in Delft zie ik als een groot voorrecht”.