Meteen naar de inhoud

Michel van Maarseveen directeur-bestuurder GLK

Michel van Maarseveen wordt directeur-bestuurder van het Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK). Hij volgt Peter van den Tweel op die de organisatie na 14 jaar verlaat en met pensioen gaat. Van Maarseveen, nu nog directeur Paleis Het Loo, begint per 1 augustus, Van den Tweel draagt twee maanden later formeel het stokje over.

Voorzitter Marja van der Tas van de Raad van Toezicht dankt de scheidende directeur-bestuurder voor zijn jarenlange inzet. “Tegelijk zijn we ontzettend blij dat Michel van Maarseveen zijn kennis en kunde in gaat zetten voor behoud van de bijzondere natuur en het erfgoed in Gelderland, in deze tijd vol complexe uitdagingen. We hebben een zorgvuldige procedure doorlopen en hebben alle vertrouwen in het vermogen van de nieuwe directeur om de organisatie en stakeholders te verbinden aan de missie van het GLK: het veiligstellen van natuur en erfgoed voor toekomstige generaties”.

Paleis Het Loo

Michel van Maarseveen (53) heeft diverse relevante functies bekleed en brengt een schat aan bestuurlijke en inhoudelijke ervaring mee. Hij is sinds 2012 algemeen directeur van Paleis Het Loo en nauw betrokken bij de recent geopende vernieuwing en uitbreiding van 5.000 vierkante meter van het museum in Apeldoorn.

Van Maarseveen studeerde aan de Universiteit Leiden geschiedenis met als bijvak kunstgeschiedenis. De afgelopen 30 jaar was hij actief in de museumwereld en directeur van het Haags Historisch Museum en Museum De Gevangenpoort (1999-2002) en het Drents Museum in Assen (2002-2012).

Passie

“Straks kan ik mijn passie voor historisch erfgoed combineren met mijn liefde voor natuur”, verklaart de nieuwe directeur-bestuurder van het Geldersch Landschap en Kasteelen. “Ik heb de afgelopen 11 jaar met veel plezier gewerkt voor Paleis Het Loo en de gelegenheid gekregen prachtige projecten te verwezenlijken met de Vernieuwing en Verbouwing die op 21 april open is gegaan als hoogtepunt. Ik kijk er enorm naar uit om mij de komende jaren voor het GLK in te zetten”.

Foto: Michel van Maarseveen begint bij het Geldersch Landschap en Kasteelen op 1 augustus 2023.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: