Ministerie zoekt opvolger voor rijksbouwmeester Floris Alkemade

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zoekt een nieuwe rijksbouwmeester. Dit omdat de termijn van de huidige functionaris, Floris Alkemade, op 1 september 2020 afloopt.

De rijksbouwmeester heeft als adviseur van het rijk een onafhankelijke positie. Het Atelier Rijksbouwmeester zorgt bij het Rijksvastgoedbedrijf voor ondersteuning.

Toonaangevend architect

Gezocht wordt volgens het Rijksvastgoedbedrijf naar ‘een toonaangevende architect met hart voor de publieke zaak’.

“Iemand met ruime ervaring in binnen- en buitenland met complexe vastgoedprojecten. Een inspirerende ontwerper met een integrale blik die de samenhang tussen het fysieke en sociale domein weet vorm te geven en te bewaken”. Zo staat het in de vacaturetekst die is geplaatst op de website van de Algemene Bestuursdienst.

200 jaar

De functie van rijksbouwmeester bestaat al 200 jaar. Zijn of haar belangrijkste taak is het adviseren over rijksvastgoed en ruimtelijke inrichtingsvraagstukken vanuit de ontwerpende disciplines architectuur, stedenbouw, erfgoed en landschapsarchitectuur.

Daarnaast is de rijksbouwmeester boegbeeld van de vakwereld en het architectuuronderwijs. Ook is hij/zij voorzitter van het College van Rijksadviseurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.