Hollandsche Molen huldigt Wim Bos met penning

Voor zijn grote verdiensten voor het molenbehoud is Wim Bos, voorzitter van De Rijnlandse Molenstichting, gehuldigd met de A.J. de Koning penning. Hij ontving de onderscheiding uit handen van Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen, op vrijdag 19 november bij de Googermolen in Oude Wetering.

Professioneler

Volgens De Hollandsche Molen heeft de scheidende voorman veel betekend voor De Rijnlandse Molenstichting. Zo maakte Bos de organisatie professioneler, hetgeen leidde tot de POM-status (Professionele Organisatie voor Monumentenbehoud) in 2017.

Ook heeft hij stappen gezet op het gebied van veiligheid op molens en onder zijn voorzitterschap, dat acht jaar duurde, zijn ruim 15 molens gerestaureerd.

Verder stond Wim Bos aan de wieg van het Molenplatform Zuid-Holland. Binnenkort neemt hij als voorzitter van de Rijnlandse Molenstichting afscheid, omdat zijn termijn erop zit.

A.J. de Koning penning

De A.J. de Koning penning, vernoemd naar de oud-directeur van De Hollandsche Molen, is bestemd voor mensen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor het molenbehoud in Nederland.

De onderscheiding ging eerder naar Kees Bakker, voormalig voorzitter van de SIMAV (Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden), Reinier Scheeres, oud-voorzitter van de Stichting De Schiedamse Molens en het vrijwilligersteam van de Stichting Molendocumentatie. Deze stichting beheert het documentatiecentrum van De Hollandsche Molen.

Foto: Wim Bos (lichtblauwe jas) toont zijn A.J. de Koning penning, die hij even daarvoor kreeg overhandigd door Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen (foto Jessica van Spengen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.