Ga naar de inhoud

Molens strijden om publieksstem ter waarde van 50 mille

Molen De OoievaarTot 12 oktober strijden vier molens om de BankGiro Loterij Molenprijs 2015 ter waarde van 50.000 euro. Het publiek kan stemmen op zijn favoriete molen.

De molen met de meeste stemmen wint de hoofdprijs. De andere drie ontvangen voor elke uitgebrachte stem een euro, waardoor ook zij op weg worden geholpen hun projecten te verwezenlijken.

Op 15 oktober wordt de winnende molen bekendgemaakt. De prijs stelt een molen in staat belangrijke aanpassingen of restauraties te verrichten.

De vier genomineerde molenprojecten zijn door een vakjury onder aanvoering van landschapsarchitect Yttje Feddes geselecteerd. Iedere genomineerde heeft een projectplan ingezonden waaraan het prijzengeld wordt besteed. De gewenste projecten kenmerken zich door fysieke verbetering van de molen, maatschappelijke uitstraling en een breed draagvlak in de lokale gemeenschap.

Genomineerd zijn:

  • De Heimolen in Rucphen (voor een zorgmolen met molenwinkel en ontvangstruimte in de belt van de molen);
  • Molen De Ooievaar in Zaandam (voor het terugbrengen van de oude insteekhaven als publiekstoegang tot de molen);
  • De Thornsche Molen in Persingen (voor een informatiecentrum onder de herbouwde molen);
  • Korenmolen De Hoop in Keldonk (voor herbouw van de molen met molenwinkel, informatiecentrum en expositieruimte).

Stemmen

Via www.molenprijs.nl kan eenieder tot 12 oktober, 12.00 uur ’s middags, stemmen.

De Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door Vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlandse culturele erfgoed.

Foto: Molen De Ooievaar in Zaandam.

 

%d