Ga naar de inhoud

Over ons

MONUMENTAAL, het veelzijdig magazine over cultureel erfgoed in Nederland en Vlaanderen verschijnt zes keer per jaar en wordt uitgegeven door twee Doetinchemse compagnons, Leo ten Have en Paul de Gram. Zij hebben veel ervaring met het uitgeven van bijzondere tijdschriften en het bouwen en onderhouden van bijbehorende websites.

Volgens hoofdredacteur De Gram beschrijft de redactie niet louter panden, maar ook hun bewoners en hun manier van leven. Ook voor monumentenzorg heeft MONUMENTAAL een scherp oog. “We streven ernaar een betrouwbare wegwijzer te zijn in historisch erfgoed, een eigentijdse spreekbuis voor cultuurhistorie.

Omdat ons land tal van prachtige landschappelijke tuinen telt, komt ook dit onderwerp uitgebreid aan bod. “Verder volop tips over exploitatie- en onderhoudsmogelijkheden, energiebesparing, wet- en regelgeving, subsidies en beveiliging. Gespecialiseerde bedrijven in dakreparatie, houtconstructies en ambachtelijk schilderwerk krijgen ruim baan zich te etaleren”, aldus De Gram.

De veelbekeken website www.monumentaal.com wordt dagelijks door de redactie voorzien van actuele (erfgoed) informatie.

“MONUMENTAAL is een fraai vormgegeven tijdschrift met gevarieerde berichtgeving voor de lezers van nu naar de maatstaven van nu, toegankelijk en lezenswaardig. Dat is wat we met MONUMENTAAL beogen. Kwaliteit staat te allen tijde voorop.
MONUMENTAAL wil een moderne uitgave zijn, boordevol boeiende reportages, mooie foto’s en interessante weetjes waar onze trouwe lezers in heel Nederland en Vlaanderen iets aan hebben”, zegt uitgever Leo ten Have.

Hoofdredacteur Paul de Gram is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van de papieren- en de digitale versie.

Leo ten Have creatieve communicatie tekent voor de art direction en de productie van het magazine MONUMENTAAL, de website monumentaal.com en de wekelijkse digitale nieuwsbrief.

De advertentieverkoop is in de vertrouwde handen van
Mirjam Buitendam, +31 (0)6 13 05 42 02, mirjam@monumentaal.com

MONUMENTAAL werkt waar mogelijk samen met instanties, die hun sporen op het gebied van monumenten (-zorg) in den lande ruimschoots hebben verdiend. Daartoe behoren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Natuurmonumentende Nederlandse Kastelen Stichting en Staatsbosbeheer.