Meteen naar de inhoud

Over ons

De MONUMENTAAL-uitgevers Leo ten Have en Paul de Gram hebben veel ervaring met het uitgeven van bijzondere tijdschriften en het bouwen en onderhouden van bijbehorende websites.

MONUMENTAAL. Veelzijdig magazine over cultureel erfgoed in Nederland en Vlaanderen, dat zes keer per jaar verschijnt, past naadloos in hun portefeuille. Niet in de laatste plaats omdat wonen, werken en ontspannen in klassieke ambiance de grote passie is van de Doetinchemse compagnons.

“Een fraai vormgegeven tijdschrift met gevarieerde berichtgeving voor de lezers van nu naar de maatstaven van nu, toegankelijk en lezenswaardig. Dat is wat we met MONUMENTAAL beogen. Kwaliteit staat te allen tijde voorop. MONUMENTAAL wil een moderne uitgave zijn, boordevol boeiende reportages, mooie foto’s en interessante weetjes waar onze trouwe lezers in heel Nederland en Vlaanderen iets aan hebben”, zegt Leo ten Have.

Volgens De Gram beschrijft de redactie niet louter panden, maar ook hun bewoners en hun manier van leven. Ook voor monumentenzorg heeft MONUMENTAAL een scherp oog. “We streven ernaar een betrouwbare wegwijzer te zijn in historisch erfgoed, een eigentijdse spreekbuis voor cultuurhistorie.

Omdat ons land tal van prachtige landschappelijke tuinen telt, komt ook dit onderwerp uitgebreid aan bod. “Verder volop tips over exploitatie- en onderhoudsmogelijkheden, energiebesparing, wet- en regelgeving, subsidies en beveiliging. Gespecialiseerde bedrijven in dakreparatie, houtconstructies en ambachtelijk schilderwerk krijgen ruim baan zich te etaleren”, aldus De Gram.

De veelbekeken website www.monumentaal.com wordt dagelijks voorzien van actuele (erfgoed) informatie.

Leo ten Have creatieve communicatie tekent voor de art direction en de productie van het magazine MONUMENTAAL, de website monumentaal.com en de digitale wekelijkse nieuwsbrief.

Hoofdredacteur Paul de Gram is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van de papieren- en de digitale versie.

De advertentieverkoop is in de vertrouwde handen van
Nederland: Mirjam Buitendam, +31 (0)6 13 05 42 02, mirjam@monumentaal.com
Vlaanderen & Brussel: Lucas Smits van Waesberghe, +32 (0)4 95 69 78 21, l.smits@clientmatch.org

MONUMENTAAL werkt waar mogelijk samen met instanties, die hun sporen op het gebied van monumenten (-zorg) in den lande ruimschoots hebben verdiend. Daartoe behoren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Natuurmonumenten, de Nederlandse Kastelen Stichting en Staatsbosbeheer.