Ga naar de inhoud

Monumentale watertoren deel vestiging hotelketen

Postillion Hotels breidt uit naar Raamsdonksveer. De eerste vestiging van de keten in Noord-Brabant is tactisch gelegen bij knooppunt Hooipolder (A27/A59). Rijksmonument De Veerse Toren wordt onderdeel van het geheel. Het hotel, dat de naam Postillion Hotel Breda-Biesbosch krjjgt, opent in 2026 zijn deuren.

Panoramisch uitzicht

De iconische watertoren, gelegen aan het plassengebied van Raamsdonksveer, is uitgangspunt van het ontwerp van het hotel. Het monument uit 1925 wordt gerestaureerd en gaat ruimte bieden aan vergaderruimtes en een skybar met panoramisch uitzicht over de omgeving. In het nieuwe gebouw aan het water komen 150 hotelkamers, horecagelegenheden en congresfaciliteiten.

Gunstige ligging

Postillion Hotels koos volgens algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar voor Raamsdonksveer vanwege de gunstige ligging.

“De locatie is gesitueerd bij een druk knooppunt en omgeven door prachtige natuurgebieden en toeristische attracties zoals De Biesbosch en de Efteling. Met deze vestiging dringen wij het hotelkamertekort in de regio terug en bieden we een oplossing voor zakelijke bijeenkomsten die nu veelal moeten uitwijken naar omliggende steden. De iconische watertoren als herkenningspunt maakt de locatie compleet”.

Foto: Impressie van het hotel met de rijksmonumentale watertoren (bron: BAAS Architecten, ASK Architecten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.