Monumentencongres verplaatst naar november

De 9e editie van het Nationaal Monumentencongres verhuist van 27 mei naar donderdag 11 november 2021. Volgens organisator Stichting Nederland Monumentenland is het congres met de huidige beperkingen in het kader van de coronabestrijding nog steeds niet goed uit te voeren.

De jaarlijkse manifestatie is bedoeld voor alle partijen die actief zijn op het gebied van erfgoedzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context.

Thema ongewijzigd

Het thema van het congres 2021 blijft ongewijzigd: ‘Natuurlijk monumenten’. De relatie tussen monumenten en de natuur is eeuwenoud en heeft telkens andere vormen aangenomen.

Gelijk is gebleven is dat beide elementen nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar kunnen versterken en verzwakken. Het vinden van het evenwicht blijft de uitdaging. Enerzijds kijken we naar de wetenschap en technologie van de toekomst, anderzijds blijven we leren van de oplossingen van onze voorvaders.

De samenwerkende partners in de programmering zijn onder andere Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Holland.

Monumententalentprijs

Ook de uitreiking van de Monumententalentprijs verhuist mee naar november. Deze award, ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren, wordt uitgevoerd door de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed (RCE).

De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject aangeboden door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten toucheren een bedrag van 3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

De hoofdlocatie van het congres blijft het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam.

Meer informatie

De organisatie van het congres deelt voor de zomer meer informatie over de verdere inhoudelijke programmering en de aftrap van de ticketverkoop. Zie www.monumentencongres.nl of volg het Monumentencongres via LinkedIn, Facebook en Twitter.

Foto: Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam, hoofdlocatie van het Nationaal Monumentencongres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.