Monumentenfotograaf live op Clubhouse

Monumentenfotograaf Léontine Lamers begint woensdag 28 april om 20.00 uur met een Clubhouseserie. Thema: Verhalen over erfgoed. Bouwhistorica Cisca van der Leeden bijt het spits af.

“Er zijn tal van verhalen over monumenten en erfgoed. We lezen er vaak over. Maar ik ben ook benieuwd naar wat specialisten, de vaklieden, te vertellen hebben”, zo verklaart Lamers haar project. “Wat is hun passie, hun drive, welk verhaal raakte hen het meest”?

In gesprek

Lamers afficheert zichzelf als de fotograferende verhalenverteller van restauraties en monumenten. Via het nieuwe sociaal media platvorm laat ze geen foto’s zien, maar wil ze in gesprek met mensen die het werk doen, op welk niveau dan ook.

“Luisteren naar persoonlijke verhalen is het mooiste wat er is. Ik geef specialisten met plezier een podium voor hun kijk op erfgoed. Als ik er graag naar luister, doen anderen dat vast ook”, verwacht de in Gelderland woonachtige fotograaf.

Wekelijks

Opzet is volgens Lamers, dat er na de aftrap op 28 april wekelijks op woensdag- of donderdagavond een uitzending komt.

“Het platvorm is live, mensen kunnen meteen meepraten en vragen stellen. Men kan op elk moment de uitzending instappen. Een programma duurt maximaal een uur. Enig nadeel is, nog, dat de app louter voor Apple-gebruikers is. Binnenkort is ie hopelijk ook voor Android-gebruikers beschikbaar”, aldus de initiatiefnemer.

Haast geboden

Voor wie een iPhone heeft, maar nog geen Clubhouse. Download de app en bericht Léontine Lamers. Zij stuurt dan een persoonlijke uitnodiging. Haar telefoonnummer is 06-22444681. Nota bene: het aantal uitnodigingen is beperkt, dus haast is geboden.

De serie wordt gemaakt onder de naam Monumentenfotograaf. Meer over het werk van Lamers staat op www.monumentenfotograaf.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.