Monumentenschildje voor De Kubus

Gebouw De Kubus in het hart van Lelystad is aangewezen als gemeentelijk monument. Verantwoordelijk wethouder Madelon van Noort heeft het bijbehorende monumentenschildje overhandigd aan directeur-bestuurder Alex van Zijl. Het schildje krijgt een prominente plek bij de hoofdingang van het creatief centrum.

Na de gemeentelijke monumenten op het Werkeiland, is De Kubus het eerste in het centrum van de hoofdstad van Flevoland.

Bijzondere architectuur

De keuze om het gebouw te beschermen is onder andere gebaseerd op zijn bijzondere architectuur. Architect W. Davidse is bekend vanwege diens aandacht voor stedenbouwkundige inpassing. Zijn architectonische handschrift sluit aan op de bouwwijze in Lelystad.

De Kubus is compact, vierkant en laagdrempelig, waardoor het voor de bezoeker meteen duidelijk is wat er te beleven valt: muziek, dans, beeldende kunst en theater/musical.

Volgens directeur-bestuurder Van Zijl is de cultuurhistorische waarde van het pand voelbaar als je het gebouw binnenstapt. “Het is een inspirerende plek waar alle Lelystedelingen kennis kunnen maken met én zich verder creatief kunnen bekwamen in de kunsten”.

Doelstelling

Stichting de Kubus stelt zich ten doel de creatieve en expressieve ontwikkeling van scholieren en amateurs in de stad te ondersteunen. Het Centrum voor Kunstzinnige Vorming staat centraal voor de naoorlogse doelstelling kunst en cultuur onder brede lagen van de bevolking te verbreiden.

Foto: Wethouder Madelon van Noort overhandigt het monumentenschildje aan directeur-bestuurder Alex van Zijl van Stichting De Kubus (foto Fotostudio Wierd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.