Museum Huis Doorn verlengt huur landhuis Oud-Amelisweerd

Museum Huis Doorn is sinds mei 2019 de nieuwe, tijdelijke huurder van Landhuis Oud-Amelisweerd in Bunnik. Het huurcontract was in principe voor een jaar met de mogelijkheid van verlenging met nog een jaar. Onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden kan Museum Huis Doorn geen nieuwe overeenkomst voor een jaar afsluiten.

Wel is er de tentoonstelling My Home, My Castle. Sporen van bewoning, die al in voorbereiding was, gedurende de zomermaanden te bezichtigen. Tenzij openstelling van musea nog langere tijd niet is toegestaan.

Dankbaar

Wethouder Anke Klein (Cultuur en Erfgoed) zegt dankbaar te zijn, dat Museum Huis Doorn ‘met deze ongetwijfeld weer bijzondere expositie’ op een mooie manier, voor nu, afscheid neemt van Landhuis Oud-Amelisweerd.

“Het verheugt me dat ook de vrijwilligers zich hier voor in willen zetten. Hun betrokkenheid maakt het succes van de tentoonstellingen mogelijk. De vrijwilligers zijn essentieel voor het goed functioneren van het landhuis”.

Herman Sietsma, directeur Huis Doorn: “We hebben, met dank aan de vrijwilligers en de gemeente Utrecht, een mooi jaar achter de rug waarin de unieke kwaliteit van Landhuis Oud-Amelisweerd goed tot haar recht is gekomen. Veel bezoekers hebben ervan kunnen genieten. We hopen dat deze ervaring bijdraagt aan een blijvende culturele bestemming van Oud-Amelisweerd”.

Pop-Up Museum

 Pop-Up Museum Oud-Amelisweerd opende op 10 juni 2019 zijn deuren. Tot de verplichte sluiting nam het aantal bezoekers sterk toe. In minder dan jaar tijd hebben bijna 11.000 mensen de verschillende exposities bezocht.

In het pop-up museum heeft Museum Huis Doorn tot dusver drie tentoonstellingen verzorgd: Wonderkamers, Dress to Impress en Theater van Papier. Uiteenlopende exposities die altijd verbinding maakten met de historie van Landhuis Oud-Amelisweerd en de Utrechtse kastelen en landhuizen.

My Home, My Castle

In de nieuwe tentoonstelling My Home, My Castle. Sporen van bewoning kunnen bezoekers straks op de begane grond van het huis op een creatieve manier kennis maken met vroegere eigenaren en huurders van het huis Oud-Amelisweerd.

Op de verdieping ervaren bezoekers hoe kunstenaars uit onze tijd zich hebben laten inspireren door het verhaal achter het bijzondere huis en andere opmerkelijke huizen. Voor de expositie heeft Museum Huis Doorn met succes bijdragen verworven van enkele fondsen.

Foto: Landhuid Oud-Amelisweerd in Bunnik (foto Colijn van Noort).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.