Nationale Molendag volledig online

Nationale Molendag op zaterdag 8 en zondag 9 mei vindt volledig online plaats. Organisator vereniging De Hollandsche Molen heeft dat in overleg met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars besloten. Dit omdat fysiek molenbezoek vanwege de coronacrisis onmogelijk is.

Een en ander betekent dat op en rond het tweede weekeinde van mei uitsluitend digitaal van alles te beleven is.

Thema dit jaar is Ode aan de molen. Die ode wordt op uiteenlopende manieren ingevuld. Zo is op de website van De Hollandsche Molen een quiz te vinden, waarin iedereen zijn molenkennis kan testen en een prijs kan winnen. Verder zendt de organisator op zaterdag 8 mei om 11.00 uur voor kinderen via haar website een knutselprogramma uit. Het filmpje is daarna te vinden op het YouTube-kanaal van de vereniging.

Molens draaien wel

Wandelend en fietsend publiek kan ondanks COVID-19 toch zien dat het voor molens van Nederland, ondanks alles, een vrolijk weekeinde is. Want de Hollandsche Molen heeft alle molenaars in het land opgeroepen tijdens Nationale Molendag hun wind- of watermolen te laten draaien.

Wandel- en fietsroutes zijn te vinden op nationalemolendag.nl. Filmpjes van het lichten van de vang (waardoor de wieken gaan draaien) zijn eveneens online te vinden.

Nationale Molendag is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Zie voor nadere informatie nationalemolendag.nl

Foto: De Kerkhovense Molen in Oisterwijk (foto Wim Giebels).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.