Natuurmonumenten als erfgoedorganisatie

Natuurmonumenten is alom bekend als natuurbeschermingsorganisatie. Minder op het netvlies staat dat de vereniging behoort tot de grootste particuliere erfgoedbeheerders van Nederland. Medewerker Michiel Purmer geeft donderdagavond 20 mei om 19.30 uur online uitleg.

In zijn lezing besteedt de expert aandacht aan de geschiedenis van erfgoed binnen Natuurmonumenten en geeft hij voorbeelden van het rijke bezit, zowel gebouwd, landschappelijk als archeologisch. De nadruk van zijn voordracht ligt op de historisch waardevolle landschappen in beheer bij de vereniging.

Michiel Purmer is specialist erfgoed bij Natuurmonumenten. In 2018 promoveerde hij op het proefschrift Het landschap bewaard. Natuur en erfgoed bij Natuurmonumenten. Het landschappelijke erfgoed van de vereniging speelt daarin een grote rol.

Reserveren

De kosten voor de online lezing zijn 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen, dan doorklikken naar agenda.

Ongeveer een uur voor aanvang ontvangen aangemelde toehoorders op het opgegeven mailadres een link waarmee hij/zij via Microsoft Teams kan deelnemen. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra men op de link klikt, opent hij automatisch in zijn of haar internetbrowser en is de presentatie als gast bij te wonen.

Bezoekersinformatie

Locatie: Landgoed Mookerheide, Heumensebaan 2, 6584 CL Molenhoek (LB), rijkvannijmegen@natuurmonumenten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.