Ga naar de inhoud

Nederlandse podcast over Werelderfgoed

De Nederlandse UNESCO Commissie en de Stichting Werelderfgoed Nederland lanceren een podcast, volledig gewijd aan alle ins- en outs van werelderfgoed. Besproken worden allerlei prangende vragen en feiten over de uitzonderlijke erfgoederen.

In de eerste aflevering, die vandaag (vrijdag 9 oktober) wordt gepresenteerd, staat de vraag Wat is Werelderfgoed? centraal. In volgende edities wordt onder andere ingegaan op de nominatieprocedure en uitdagingen bij het reilen en zeilen van de bijzondere gebieden of gebouwen.

1.100 plekken

Wereldwijd zijn er ruim 1.100 plekken die zich UNESCO Werelderfgoed mogen noemen. Daarvan bevinden zich er 10 in het Koninkrijk der Nederlanden.

Die monumenten en natuurgebieden zijn voor de mensheid dusdanig van belang, dat ze behouden moeten blijven. In de Werelderfgoed Podcast vertellen specialisten Koosje Spitz (Nederlandse UNESCO Commissie) en Petra Gout (Stichting Werelderfgoed Nederland) er alles over. Maar ook over het internationale verdrag en het beheer.

Aflevering 1

Menigeen heeft wel eens gehoord van ‘werelderfgoed’, maar wat het precies inhoudt is vaak minder bekend.

Spitz en Gout buigen zich in aflevering 1 als gezegd over de kernvraag Wat is Werelderfgoed?, een titel slechts is weggelegd voor uitzonderlijk erfgoed. Gout: “Een dergelijke status krijg je niet zomaar. Wie besluit tot inschrijving op de werelderfgoedlijst en aan welke criteria moeten erfgoederen voldoen? Luister mee op Spotify of ITunes”. De nieuwe podcast zit boordevol feiten, verhalen en interviews.

Vragen kunnen naar info@werelderfgoed.nl

Foto: UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee – het grootste getijdensysteem ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.