Nieuw entreegebouw Forteiland Pampus stap dichterbij

Forteiland Pampus, onderdeel van UNESCO-Werelderfgoed Stelling van Amsterdam, heeft van de BankGiro Loterij 200.000 euro ontvangen voor vernieuwing van zijn entreegebouw. Met het geld is verwezenlijking van de ingang een belangrijke stap dichterbij gekomen.

Pampus, dat op het ogenblik jaarlijks ruim 60.000 bezoekers ontvangt, is bezig met een grootschalig transformatieprogramma om het eiland toekomstbestendig te maken.

Eenvoud

Ontworpen door Paul de Ruiter Architects is het nieuwe, circulaire entreegebouw op het eiland in het IJmeer deels verzonken in de aarden wal rond het fort. Door het gebouw ondergronds aan te leggen, krijgt het erfgoed op Pampus weer alle ruimte.

De transparante glasgevel van het bouwwerk wil een brug slaan tussen heden en verleden en versterkt de kwaliteit én uitstraling van het forteiland als geheel. Het nieuwe paviljoen stelt Pampus naar verwachting in staat in de toekomst 100.000 bezoekers per jaar welkom te heten.

Blij

Tom van Nouhuys, directeur van de Stichting Forteiland Pampus, is blij met de verkregen financiële steun. “Dankzij de BankGiro Loterij blijft Pampus ook in de toekomst de ultieme plek om uit te waaien en je te laten inspireren door alle verhalen van dit UNESCO-Werelderfgoed”.

Meer over ‘Pampus op de schop’ op https://www.pampus.nl/op-de-schop/

Foto: Paul de Ruiter Architects.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.