Nieuw! Gemeentelijke Monumentenpremie 2019

Erfgoedvereniging Heemschut zoekt particuliere eigenaren van gemeentelijke monumenten die een specifiek restauratie- of onderhoudsproject onder handen gaan nemen.

Heemschut mag 10.000 euro verdelen onder een aantal particuliere eigenaren van monumenten. De bijdrage beloopt bij toekenning maximaal 5.000 euro. Het bedrag komt voort uit een nalatenschap, ondergebracht in een fonds op naam bij koepelstichting Ars Donandi.

Aanzet

Heemschut heeft in overleg besloten de uitkering van 10.000 euro specifiek in aanmerking te laten komen voor eigenaren van gemeentelijke monumenten.

Voor deze eigenaren zijn meestal, in tegenstelling tot beschermde rijksmonumenten, geen budgetten beschikbaar voor subsidie, leningen en dergelijke.

In zijn toespraak tijdens de landelijke opening van Open Monumentendag 2019 in Zierikzee op 12 september gaf prof. mr. Pieter van Vollenhoven aan, dat hij graag een fonds of regeling zou zien die in deze lacune voorziet. Met de bijdrage via Ars Donandi en Het Kuijper van Harpen fonds wil Heemschut hier dus een – eerste – aanzet toe geven.

Inschrijving

De inschrijving sluit op vrijdag 3 januari 2020. Een deskundige jury, onder anderen bestaand uit (restauratie)architecten, beoordeelt de inzendingen en maakt een keuze.

De uitreiking van de cheques vindt plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Heemschut op vrijdag 17 januari in Utrecht.

Inschrijven en verder lezen kan hier:
www.heemschut.nl/monumentenpremie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.