Nieuwe bestuursleden Nederlandse Kastelenstichting

Het bestuur van de Nederlandse Kastelenstichting, kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats (NKS) krijgt twee nieuwe algemeen bestuursleden. Met het aantreden van Anniek Meinders en Eric Rijnders verwacht de NKS aan slagkracht en diversiteit te winnen. Het duo wordt op 20 september geïnstalleerd.

Anniek Meinders

Historica Anniek Meinders (1970) is al meer dan 15 jaar werkzaam binnen de wetenschappelijke uitgeverij. Naast haar huidige werk als uitgever bij Leiden University Press is zij lid van de cultuurraad van de gemeente Hilversum. Meinders wil een bijdrage leveren aan het bevorderen van de kennis over kastelen. Het toegankelijk maken van wetenschappelijke informatie voor een divers publiek ziet zij als een mooie uitdaging. Bovendien verwacht zij haar expertise op het gebied van uitgeven en fondsenwerving in te kunnen zetten voor de NKS.

Eric Rijnders

Eric Rijnders (1965) studeerde rechten in Utrecht en kunstgeschiedenis in Leiden. Hij heeft altijd belangstelling gehad voor kunst en geschiedenis en bewoont met zijn gezin een van de stads-havezaten in Vollenhove. In zijn dagelijkse werk is hij directeur van een goede doelenfonds voor jongeren. Zijn affiniteit met monumenten komt o.a. tot uiting in diverse nevenfuncties. Rijnders brengt de NKS een breed referentiekader en een breed netwerk.

NKS

De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) is het kenniscentrum op het gebied van kastelen, buitenplaatsen en hun historische omgeving. De NKS doet naar dit erfgoed wetenschappelijk onderzoek. Die kennis wordt verspreid onder een breed publiek om het draagvlak voor behoud van kastelen en buitenplaatsen te vergroten. De NKS, partner van nationaal magazine MONUMENTAAL, organiseert daartoe jaarlijks de Dag van het Kasteel, excursies, lezingen en brengt publicaties uit.