Nieuwe bordesroltrappen WTC Rotterdam blikvangers

De nieuwe bordesroltrappen van het World Trade Center Rotterdam zijn vandaag (dinsdag 13 april) officieel in gebruik genomen. De blikvangers zijn niet alleen een aanwinst voor het straatbeeld van de Maasstad, maar ook uniek in Nederland. Het zijn de allereerste roltrappen in de buitenlucht die het bordes volgen en dus zowel diagonaal als horizontaal verplaatsen.

WTC Rotterdam is al langer doende met verduurzaming van het monumentale gebouw. Revitalisatie van het entreegebied maakt deel uit van het masterplan waarmee het centrum wordt klaargestoomd voor de toekomst.

Aan verwezenlijking van de bordesroltrappen is maandenlang gewerkt door architectenbureau BiermanHenket, bouwer Van Wijnen, leverancier Schindler en projectmanager Cushman and Wakefield Project and Development Services.

´Ontzettend trots’

Eveline Steenbergen, managing director van het World Trade Center Rotterdam, zegt ‘ontzettend trots’ te zijn over het bereiken van de mijlpaal.

“De roltrappen zijn een toonbeeld van moderne techniek. Tegelijkertijd is het monumentale karakter van ons gebouw en de prachtige trappartij in ere gehouden. De symmetrie is terug. Zelfs de tegels die moesten worden verwijderd zijn hergebruikt op de plek waar de oude roltrap zat”.

Speciaal

De roltrap is ook op internationale schaal speciaal, weet Rob Jue, directeur nieuwbouw van leverancier Schindler.

“Zelfs in de roltrapwereld is dit een bijzonder exemplaar. Wereldwijd is het aantal bordesroltrappen in de buitenlucht gering. Want het betreft een complexe constructie. Bovendien moeten de trappen bestand zijn tegen alle mogelijke weersomstandigheden. De WTC-roltrappen zijn daarom robuuster dan andere, zodat ze ook echt een lange toekomst tegemoet kunnen gaan”.

Revitalisatie

Met de oplevering van de roltrappen is de tweede fase afgerond van de werkzaamheden aan de hoofdentree. Daarmee is het World Trade Center Rotterdam een stap dichter bij de voltooiing van het masterplan.

Hierin worden huurders en bezoekers voorzien van faciliteiten als een hotel, een brasserie, een bedrijfsrestaurant en een in-house citygym. De komende periode wordt gewerkt aan voltooiing van het plan, waaronder de opening van de nieuwe brasserie Jules en de rest van het entreegebied. www.wtcrotterdam.com

Foto: De nieuwe bordesroltrappen van WTC Rotterdam (foto Gerrit Vermeulen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.