Nieuwe directeur Dinamo Fonds

Henk Atze Dijkstra wordt directeur van het Dinamo Fonds te Den Haag. Het filantropische vermogensfonds ondersteunt in Nederland sinds 1991 projecten op het gebied van dierenwelzijn, natuurbescherming en monumentenzorg. Dijkstra (Beetsterzwaag, 1974) begint op 1 september.

De Friese architectuur – en kunsthistoricus brengt ruime ervaring op het gebied van natuur en erfgoed met zich mee. Die deed hij op bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Prins Bernhard Cultuurfonds, waar hij meer dan 18 jaar werkzaam was als adviseur bestedingen en erfgoeddeskundige.

De komende jaren moet Dijkstra de nieuwe groeiambities van het Dinamo Fonds verwezenlijken. Hij is o.a. verantwoordelijk voor de selectie en ondersteuning van projecten op het gebied van dierenwelzijn, natuurbescherming en monumentenzorg.

‘Mooie vervolgstap’

Directeur Cathelijne Broers van het Prins Bernhard Cultuurfonds betreurt het vertrek van Dijkstra.

“We vinden het jammer dat deze ondernemende en betrokken collega ons gaat verlaten. Henk heeft voor het Cultuurfonds en het erfgoedveld veel kunnen betekenen en we zijn hem daar dankbaar voor. Zijn overstap naar het Dinamo Fond is een mooie volgende stap in zijn carrière”.

‘Zeer gedreven’

Bestuursvoorzitter Thérèse van Gijn-Bruggink van het Dinamo Fonds op haar beurt is ‘zeer verheugd’ om ‘deze gedreven en allround erfgoeddeskundige als directeur aan het fonds te verbinden en met hem in dit lustrumjaar de transitie naar een middelgroot vermogensfonds te maken.

“We kijken uit naar zijn inbreng en samenwerking om zo meer mooie (vrijwilligers)projecten voor dierenwelzijn, natuurbescherming en monumentenzorg in Nederland te ondersteunen.”

De Stichting het Dinamo Fonds steunt projecten die bijdragen aan het welzijn van dieren, het beschermen van natuur en landschap alsmede het restaureren van monumenten opdat ze behouden blijven voor toekomstige generaties.

Foto: Henk Atze Dijkstra moet de groeiambities van het Dinamo Fonds verwezenlijken (foto Martijn Gijsbertsen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.