Meteen naar de inhoud

Nieuwe directeur Stichting Huis Bergh

Het bestuur van de Stichting Huis Bergh in ’s-Heerenberg heeft Heidi van Limburg Stirum benoemd tot directeur. Ze begint haar werkzaamheden op 1 februari en neemt dan het stokje over van Marijke Brouwer die met pensioen gaat.

Van Limburg Stirum (1961) was van 2015 tot 2021 directeur van de Nederlandse Kastelenstichting. In die periode heeft ze de organisatie als kenniscentrum op de kaart gezet en de Dag van Het Kasteel uitgebouwd tot een landelijk evenement met ruim 100 te bezoeken locaties en 60.000 bezoekers.

In 2014 was zij een van de initiatiefnemers van de oprichting van het Luther Museum Amsterdam. In de periode tot 2020 was ze verantwoordelijk voor de bouw en inrichting daarvan.

Op het ogenblik is Van Limburg Stirum werkzaam als producent van voornoemde publieksmanifestatie Dag van het Kasteel en als projectleider van het landelijke onderzoek naar koetshuizen in Nederland.

Uitvoering missie belangrijke taak

Uitvoering geven aan de missie van de stichting om Huis Bergh met de daarbij horende monumenten, landgoederen, museale collectie en archieven te onderhouden en open te stellen voor publiek zal een belangrijke taak zijn.

De opgave om de bekendheid daarover blijvend te vergroten is wat Van Limburg Stirum naar eigen zeggen vooral motiveert om voor Huis Bergh aan de slag te gaan. “Dit voor Nederland unieke ensemble verdient het om bewaard te blijven en meer als een geheel onder de aandacht gebracht te worden”, aldus de nieuwe directeur die haar ervaring, kennis en organisatietalent hiervoor wil inzetten.

‘Gevallen voor totaalpakket’

Van Limburg Stirum: “Ik ben gevallen voor het totaalpakket. Huis Bergh behoort tot de weinige hoog adellijke 12e -eeuwse burchten in Nederland. Het is het enige kasteel met een originele burcht, kapel, munt en laatmiddeleeuwse wal”.

“Maar ook de verbondenheid van het kasteel met het historische stadje ’s-Heerenberg en de prachtige omgeving spreken mij aan. Als architect ben ik blij dat in mijn nieuwe functie weer plaats is voor mijn oude liefde: historische gebouwen. Marijke Brouwer laat een mooie en enthousiaste organisatie achter. Ze heeft stevige fundamenten gelegd. Ik zie er naar uit om samen met de medewerkers en vrijwilligers hierop verder te bouwen”.

Blij

Bestuursvoorzitter Jan Cees van Hasselt zegt ‘erg blij’ te zijn met de nieuwe directeur. “In haar hebben we een daadkrachtige directeur gevonden en we verwachten met haar komst, achtergrond en ervaring het werk van de Stichting Huis Bergh verder te kunnen ontwikkelen en versterken”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: