Nieuwe online leeromgeving voor erfgoedvrijwilligers

Leer je Erfgoed is een nieuw e-learning platform voor vrijwilligers die zich inzetten voor behoud en toegankelijkheid van erfgoed. Via het platform zijn diverse modules te volgen, die een scala aan onderwerpen behandelen. Iedere cursus is opgezet door een ontwikkelteam van deskundigen uit het veld. De eerste week van september wordt het platform officieel digitaal gelanceerd.

Leer je Erfgoed is volgens de initiatiefnemers een leuke en makkelijke manier om ieders (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit te breiden. Het doorlopen van een module duurt gemiddeld 30 minuten. De eerste twee modules staan al online: Introductie op erfgoed en Houtinspectie en onderhoud.

Dit jaar nog zeker drie

Voor het einde van het jaar volgen er nog zeker drie , waaronder Veilig binnenwerken en Introductie op religieus erfgoed. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij actief zijn bij het platform worden aangemeld. Na afronding van een module ontvangen zij een certificaat van deelname.

Leer je Erfgoed is nauw verbonden met het platform Leer je Groen, het e-learningplatform voor vrijwilligers bij de bos- en natuurterreinorganisaties. Vanuit het platform kan eenieder ‘gluren bij de buren’ en de modules bekijken over natuur en veiligheid.

Partners

Leer je Erfgoed is een initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie (NMO) en de Stichting Nederland Monumentenland (NML). Het beheer van het platform is in handen van de ErfgoedAcademie, hét opleidingsinstituut voor professionals en vrijwilligers in de erfgoedsector.

Voor het aanmelden van vrijwilligers voor deelname aan het platform of het onder de aandacht brengen van een onderwerp in een van de modules schrijf naar info@leerjeerfgoed.nl

2 thoughts on “Nieuwe online leeromgeving voor erfgoedvrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.