Nieuwe website en beeldmerk NKS

De Nederlandse Kastelen Stichting (NKS) toont haar veranderde rol in het erfgoedveld vanaf vandaag (maandag 18 oktober) in de vorm van de nieuwe website www.kastelen.nl en een moderner beeldmerk.

Informatie

Op de site is informatie te vinden over het nieuwe profiel van de NKS, de opgerichte expert groep en de activiteiten waar de stichting zich op concentreert. Denk aan de themadossiers ‘ensemblewaarde’ en ‘klimaatadaptatie’ en bescherming van individuele kastelen en buitenplaatsen.

Ook aan liefhebbers van achtergrondinformatie over kastelen en buitenplaatsen is gedacht: de website bevat overzichten van en verwijzingen naar de NKS-bibliotheek, de archieven (waaronder dat van professor Jaap Renaud) en het kastelenlexicon.

Logo

In het nieuwe logo van de kastelenstichting staan de kleuren rood, geel, en groen en blauw centraal.

Ze verwijzen naar de gebouwen, het interieur, het landschap en het water, de elementen van kastelen en buitenplaatsen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De opengeslagen boeken in het beeldmerk geven de rol aan die de NKS wil spelen als onafhankelijk en kennisgedreven pleitbezorger.

Foto: Luchtfoto Kasteel Hoensbroek, een van de grootste kastelen van Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.