Nooit Gedacht maalt weer op volle kracht

Molen Nooit Gedacht is weer in gebruik, dankzij de succesvolle geldwervingsactie Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!, gehouden onder inwoners van Warnsveld, Zutphen en omgeving.

Dé blikvanger van Warnsveld is inmiddels weer een volwaardige molen en kan met haar nieuwe fokken weer jarenlang op volle kracht malen.

Begin maart maakte vereniging De Hollandsche Molen, eigenaar van de molen, bekend dat de geldwervingsactie in totaal meer dan 20 mille had opgeleverd. Ruim voldoende om de molenmaker opdracht te geven voor het plaatsen van de fokken.

Teamwork

Het resultaat van de geldinzameling is vooral te danken aan de inzet van het molenaarsteam onder leiding van Dirk-Jan Abelskamp, dat met energie en creativiteit de actie in de regio onder de aandacht bracht.

De gemeente Zutphen en de Stichting Open Monumentendag zorgden voor extra attentie door de Nooitgedacht uit te roepen tot Monument van het Jaar en de Hollandsche Molen plaatste het project op het crowdfundingsplatform van het Molenfonds. Via dit landelijke fonds kwamen talrijke giften binnen, onder meer van leden van de vereniging.

De gemeente Zutphen leverde daarnaast tal van hand- en spandiensten bij het organiseren van promotie van de molen in stad en regio.

De Nooit Gedacht is iedere zaterdag van 10.30 uur tot 17.30 uur geopend.

Foto: Dirk-Jan Abelskamp.