Ontdekkingsreis op Backershagen

Backershagen te Wassenaar is in 2021 toneel van de zogenoemde Backerdag. Op 12 september zijn de imposante landschapstuinen ter plaatse te bewonderen en kunnen deelnemers leren over de geschiedenis van het landgoed met Amsterdamse wortels.

De Backerstichting, van de Amsterdamse Backer Collectie, houdt iedere twee jaar een activiteit voor familie en geïnteresseerden. In het verleden was zij o.a. op bezoek bij Museum van Loon, kreeg het gezelschap rondleidingen door de Hermitage en voeren deelnemers over de grachten en de Vecht.

Voor het eerst deze eeuw gaat de stichting de Nederlandse hoofdstad uit en wel naar een bijzondere buitenplaats waar de Backers hun sporen hebben achtergelaten.

Theekoepel met bijzonder uitzicht

Gepland is een uitgebreide wandeling over het landgoed met gids en uitleg over de geschiedenis en aanleg van het park. De organisatie staat onder andere stil bij bijzondere markeringen, zoals de theekoepel en de schelpengrot.

Backershagen heeft een imposante theekoepel die op reusachtige hoogte gebouwd is en uitkijkt over Chinese bergen. Geen echte bergen, maar zo lijken ze wel voor wie vanuit de theekoepel naar beneden kijkt. Op de ‘bergen’ groeit tot op de dag van vandaag een wilde verzameling mos-soorten waardoor het geheel een (nog) exotischer aanzicht krijgt.

Backershagen kent daarnaast diverse andere verrassingen, hetgeen een bezoek aan het landgoed voor jong en oud tot een bijzondere ervaring maakt.

Prinselijke allure

Backershagen was niet alleen voor de Backers. In 1848 nam prins Frederik er in de wintermaanden zijn intrek, waarna hij ‘s zomers op het aangrenzende Huis De Paauw bivakkeerde. Zo zijn op het landgoed tal van herinneringen aan die periode terug te vinden.

Zoals gezegd, de Backerdag is voor jong en oud. Zo kunnen de kleinsten op eigen wijze het landgoed verkennen; ze komen het Hertenhuisje tegen, de koele schelpengrot en mogen hutten bouwen in het bos.

Aanmelden en meer informatie

Een definitief programma met sprekers en tijden wordt binnenkort op de website gepubliceerd. Kijk op de Backer Collectie website voor meer informatie: https://www.backercollectie.nl/backerdag-2021/

Wie wil deelnemen, kan zich aanmelden via info@backercollectie.nl.

Per deelnemer vraagt de stichting een bijdrage voor het lunchbuffet en overige onkosten. Kinderen, tegen gereduceerd tarief.

Foto: Park met uitzicht landhuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.