Meteen naar de inhoud

Opnieuw injectie voor landschapsprojecten

Het SBNL Natuurfonds trekt opnieuw 140.000 euro uit voor ondersteuning van landschapsprojecten in Gelderland en Overijssel. 15.000 euro is bestemd voor projecten in West-Gelderland, de rest van het geld gaat naar Overijssel en het overige deel van Gelderland.

Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, agrarische natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor een bijdrage in aanmerking komen. Nieuwe aanvragers maken daarbij extra kans.

Negenmaal

Negenmaal eerder keerde het SBNL Natuurfonds in beide provincies tot dusver geld uit aan in totaal 78 projecten van diverse grootte.

Zo kreeg de Stichting Twickel een financiele bijdrage voor de aanplant van vruchtdragende bomen op de Grote en Kleine Geldersche Waard die door de recreant en pachter kunnen worden benut. Landgoed Bokhorst ontving geld voor de aanplant van gemengde hagen.

Geïnteresseerden in steun kunnen tot 10 oktober 2022 bij het SBNL Natuurfonds een aanvraag indienen via de website.

De belangrijkste eis voor een aanvraag is dat het project een blijvend effect op het landschap heeft en aantoonbaar moet aansluiten bij een bestaande behoefte. Daarnaast dient het plan te voldoen aan de projectcriteria die te vinden zijn op de website van het SBNL Natuurfonds.

SBNL

Het in Leersum gevestigde SBNL Natuurfonds geeft financiële ondersteuning aan landschapsherstel en natuurontwikkeling op particulier grondgebied. Dat doet zij vanuit verschillende fondsen, waaronder het genoemde Van Hemertfonds en het Fonds West-Gelderland. Daarnaast beschikt zij over fondsen van waaruit praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek wordt bekostigd. Het SBNL Natuurfonds is door de belastingdienst erkend als ANBI-stichting

Foto: Landgoed Ampsen in Lochem ontving 10.000 euro uit het Van Hemert Fonds voor herstel en verbetering van de Sebastopol op het landgoed (foto Tim Grit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: