Paardensport op voorterrein Het Loo

Het voorterrein van Paleis Het Loo staat op zaterdag 21 september in het teken van de eerste editie van Concours Hippique Apeldoorn. Het nieuwe evenement komt voort uit de Apeldoornse Ruiter-en Menkampioenschappen.

Die sportieve manifestatie, voor het eerst gehouden in 1963, is naar eigen zeggen ieder jaar een hoogtepunt op de kalender van een groot aantal ruiters en menners. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een aangepast concept op een nieuwe locatie met een bijbehorende nieuwe naam: Concours Hippique Apeldoorn.

Blij

Henri Kruitbosch, voorzitter van de Apeldoornse Ruiterkampioenschappen, zegt enorm blij te zijn dat de traditie onder een nieuwe naam wordt voortgezet.

“Paarden zijn onlosmakelijk verbonden met Paleis Het Loo. Wij hopen met deze vernieuwingen een flinke impuls te kunnen geven aan het typisch Apeldoornse evenement”.

 Apeldoorns Kampioenschap

Het concours hippique is opengesteld voor ruiters en menners binnen en buiten Apeldoorn.

De in de Gelderse stad woonachtige deelnemers strijden net als voorgaande jaren tegen elkaar om de lokale titel. Nieuw op het programma is het verenigingskampioenschap waarbij de winnaar een bedrag ontvangt voor de clubkas. Voor de allerjongste ruiters zijn er zogeheten Bixie-rubrieken.

Fair op het Stallenplein

Gelijktijdig met het concours hippique staat op het Stallenplein van Het Loo een fair op stapel waar zowel paardenliefhebbers als niet-paardenliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Bezoek aan de beurs en de stallen is op 21 september gratis. Voor toegang tot de tuinen geldt het reguliere entreetarief.

Zie ook concourshippiqueapeldoorn.nl en paleishetloo.nl