Paleis Soestdijk centraal in nieuwe MONUMENTAAL

Soestdijk, het meest iconische paleis van ons land, is rijksmonument. Bovendien staan op eigen grond nog eens 30 andere monumentale bouwwerken: dienstwoningen, chalets, hekken, een watertoren, stallen, wachthuisjes en een oranjerie. Het landgoed in Baarn wacht een ingrijpende restauratie.

In de nieuwe MONUMENTAAL, die vanaf vrijdag 11 oktober verkrijgbaar is, een vraaggesprek met paleisdirecteur Floris de Gelder over de voornemens. “Aan de voorkant verandert niets”, verzekert hij.

Verder in het komende nummer van de erfgoedglossy o.a. een impressie van de jongste metamorfose van Kasteel Hackfort in Vorden, een fraai geïllustreerde reportage over de opgeknapte Lakenhal Leiden en een vooruitblik op de voorgenomen transitie van de monumentale gevangenis De Koepel in Arnhem naar hotel.

Waterlinies staan intussen volop in de belangstelling, zowel bij ondernemers als bij publiek. Met een uitgebreid dienstenpakket jaagt de Stichting Liniebreed Ondernemen de groeiende interesse voor dit fascinerende erfgoed aan. MONUMENTAAL nr. 5 – 2019 verhaalt over het hoe en waarom.

Foto: Paleis Soestdijk krijgt de komende jaren een nieuwe bestemming (foto Suzan Baars).