Parkeerbijdrage op landgoed Haarzuilens

Natuurmonumenten wil de kosten voor beheer en onderhoud van het landgoed Haarzuilens aan de rand van de stad Utrecht eerlijker verdelen. Daarom gaat de vereniging bezoekers een bijdrage vragen voor parkeren op de grote parkeerplaats aan de Thematerweg.

“Voor leden van Natuurmonumenten blijft parkeren gratis, want zij dragen al via hun lidmaatschap bij”, aldus een woordvoerder.

Haarzuilens behoort de 50 meest bezochte natuurgebieden van Natuurmonumenten. Beheer van het landgoed met zijn natuur en recreatieve voorzieningen is kostbaar.

Hulp

De natuur dient voor iedereen gratis toegankelijk te zijn, vindt de vereniging Natuurmonumenten. Daarom zorgt zij ervoor dat de natuur beleefd kan worden door aanleg en onderhoud van o.a. wandel- en fietspaden, routes en bankjes.

“Met de invoering van de parkeerbijdrage voor niet-leden op Haarzuilens helpen alle bezoekers mee om de natuur te beschermen en voor iedereen toegankelijk te houden”.

Minder overlast

Bijkomend voordeel is volgens Natuurmonumenten dat naar alle waarschijnlijkheid overlast en rommel op de parkeerplaats zullen afnemen, omdat de slagboom na zonsondergang niet meer open gaat.

Foto: Natuurmonumenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.