Meteen naar de inhoud

Particulier museum in Villa Alsberg

Particulier museum villa Alsberg

Villa Alsberg

Amsterdam is een nieuw particulier museum rijker. Pal aan het Museumplein tussen het Rijksmuseum en het Van Gogh huist sinds kort het Moco (Modern Contemporary Museum) en wel in de monumentale Villa Alsberg, in 1906 als woonhuis gebouwd naar ontwerp van Eduard Cuypers, neef van de architect van het Rijksmuseum.

Het prachtige pand in fin-de-siècle-stijl met subliem uitzicht op het Rijks en de vijver ervoor herbergt nog tal van originele details. De openingsexpositie combineert werken van de Amerikaanse pop art-protagonist Andy Warhol en de Britse street art-legende Banksy.

Villa Alsberg als particulier museum

Villa Alsberg aan de Honthorststraat 20 raakte eind vorige eeuw in verval, maar is in originele staat gerestaureerd. Hiervoor is gebruik gemaakt van oorspronkelijke bouwtekeningen en historisch beeldmateriaal uit het Stadsarchief van Amsterdam.

Het Moco, mooi heringericht door Piet Boon, is een initiatief van de plaatselijk bekende Kim en Lionel Lochgies, uitbaters van de LionelGalery aan de Spiegelstraat. www.mocomuseum.com

Foto: De fraaie in originele staat gerestaureerde Villa Alsberg, waarin het Moco is gehuisvest (foto Hugo Thomassen).

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: