Meteen naar de inhoud

Peter de Wilde topman van Onroerend Erfgoed

De Vlaamse regering heeft Peter De Wilde aangesteld als nieuwe administrateur-generaal van het agentschap Onroerend Erfgoed. Vanaf vandaag maandag 19 september neemt hij de fakkel over van Gonda Callaert die tijdelijk de functie waarnam nadat Sonja Vanblaere met pensioen ging. De Wilde blijft voorlopig waarnemend administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen.

Peter De Wilde is afkomstig uit Bazel (Oost-Vlaanderen) maar studeerde en werkte tot 2009 in Antwerpen. Als romanist doceerde hij Franse middeleeuwse taal – en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen, waar hij in 2000 promoveerde tot doctor in de letteren en wijsbegeerte. Achtereenvolgens was hij departementshoofd Cultuur van de provincie Antwerpen (2003-2006) en kabinetschef Cultuur, Toerisme en Erediensten in de stad Antwerpen (2007-2009) vooraleer hij aantrad als ceo van Toerisme Vlaanderen.

‘Logische stap’

“Ik zie dit als een logische volgende stap in mijn professionele carrière”, verklaart De Wilde. “Bewaren en delen horen nu eenmaal perfect samen. Erfgoed en toerisme zijn zeer nauw met elkaar verbonden en hebben elkaar ook nodig”.

Volgens de nieuwe topman van Onroerend Erfgoed staat de sector voor een immense uitdaging. “Hoe kunnen we er voor zorgen dat ons erfgoed voor nog meer Vlamingen relevant wordt in hun dagelijkse beslommeringen, en bewoners, eigenaren, (lokale) bestuurders, bezoekers en ondernemers helpt floreren? Hoe kunnen we er samen nog meer voor zorgen dat Vlamingen trotse ambassadeurs voor erfgoed worden en die fierheid uitdragen? Hoe kan erfgoed een antwoord bieden op maatschappelijke uitdagingen van vandaag, en hoe zorgen we er voor dat we ons erfgoed dan op duurzame wijze ontsluiten. Samen met de medewerkers van het agentschap en met het brede erfgoedveld ga ik op zoek naar de antwoorden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: