Ga naar de inhoud

PLUK: ‘Wie zaait zal oogsten’

In de buurtschap Klein-Dongen (tussen Breda en Tilburg) is een rijksmonumentale fruitboerderij herbestemd tot vergader/trainingslocatie: PLUK. Het pand is volgens het bedrijf op respectvolle manier, met liefde, verbouwd met behoud van authentieke elementen.

Bij PLUK halen bezoekers inspiratie uit de natuur, in de boomgaard en in de moestuin, waar de seizoenen goed zijn te beleven.

Als professionals in het bedrijfsleven gebruiken eigenaren Connie van Marrewijk en Maarten Rodenburg de spiegel van de natuur voor organisatievraagstukken. De parallellen rond thema’s als samenwerking, talentontwikkeling en het oplossen van strategische dilemma’s bieden huns inziens perspectief voor een teamdag.

Drie jaar verbouwen

Pluk Trainingslocatie gaat in de oogstmaand open, na een traject van bijna drie jaar van vergunningen/verbouwing.

Terwijl de appel-en perenpluk in volle gang is, kan worden begonnen met het plukken van de vruchten na al het geploeg en zaaiwerk. De locatie is volgens Van Marrewijk en Rodenburg uniek en bevindt zich op historisch erfgoed, dat aldus behouden blijft voor toekomstige generaties.

“PLUK trainingslocatie”, verklaren de uitbaters, “biedt een variëteit aan meeting mogelijkheden in lijn met hoe bedrijven/organisaties anno nu na periodes van lockdown willen samenwerken”. https://www.pluktrainingslocatie.nl

Foto: Het pand van PLUK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.