Prins Bernhard Cultuurfonds kent Brabant Bokalen toe

bezoekers_buitenlandse_klokken_2Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft de Brabant Bokalen 2014 toegekend aan Cees de Gast, Lilian Grootswagers en Harry van der Loo. De Brabant Bokaal is een jaarlijkse onderscheiding, die sinds 2008 wordt uitgereikt aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de provinciale cultuur en natuur.

Winnaars

Cees de Gast (Meeuwen) ontvangt de bokaal voor zijn historische publicaties en grote verdiensten voor de cultuurhistorische geschiedenis van het Land van Heusden en Altena.

Lilian Grootswagers (Kaatsheuvel) wordt gelauwerd voor haar jarenlange inspanningen voor behoud van religieus erfgoed met name in Noord-Brabant.

Harry van der Loo (Asten) krijgt de bokaal voor zijn bevlogen, tomeloze en enthousiasmerende inzet voor het vernieuwen en herstructureren van het Klok & Peel Museum (foto).

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de twaalf provinciale afdelingen.