RCE beslist over steun herbestemming

Wie najaar 2020 subsidie heeft aangevraagd voor herbestemming weet uiterlijk 26 februari of zijn/haar aanvraag is goedgekeurd. De regeling voorziet in geldelijke steun voor haalbaarheidsonderzoek dan wel voor maatregelen om een leegstaand pand wind- en waterdicht te maken.

Beslisdatum

Vorig jaar zijn bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), de uitvoerende instantie, voor onderzoek naar haalbaarheid 493 aanvragen ingediend en voor wind- en waterdichtmaatregelen 18.

Daarnaast heeft de RCE 143 aanvragen ontvangen voor een financiële bijdrage voor het uitvoeren van een verduurzamingsonderzoek.

Verzoek om aanvulling

De RCE verwerkt op het ogenblik alle aanvragen en controleert of ze compleet zijn. Blijken stukken te ontbreken, dan ontvangt de aanvrager nog deze maand (januari 2020) een brief met de vraag de ontbrekende stukken alsnog zo snel mogelijk op te sturen.

Voor informatie over deze brief kan men terecht bij medewerkers van de InfoDesk van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op nummer 033-421 74 56.

Afwijzing

Soms wijst de RCE een subsidieverzoek af. Bijvoorbeeld als het drempelbedrag van de (subsidiabele) kosten niet wordt gehaald of als het verzoek buiten de aanvraagperiode is ingediend.

Meer over de weigeringsgronden is te vinden in Artikel 11 van de ‘Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten voor onderzoek en Artikel 25 van de Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten voor wind- en waterdichtmaatregelen. Aanvragers van wie het verzoek is afgewezen, ontvangen daarvan in januari of februari bericht.

Foto: Kamer in het waterreservoir van de voormalige watertoren van hotel Villa Augustus, Dordrecht (foto RCE).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.