Restaurant Bij Qunis nabij Amsterdam open

restaurant - monument - monumentaal

Ronald en Tamara Kunis hebben begin maart restaurant Bij Qunis in het voormalige ketelhuis van het gemaal te Lijnden geopend. In deze industriële omgeving kookt Ronald samen met zijn team met verse groenten en andere producten van het seizoen.

Het restaurant biedt plaats aan circa 80 personen en er zijn twee aparte (vergader-) zalen beschikbaar (tot maximaal 30 en 14 personen). Het terras biedt uitzicht op de Ringvaart.

Kunis, voormalig executive chef van Restaurant De Kas in Amsterdam: ”Onze gasten, zakelijk en privé, gaan ervaren dat historie in de polder en de bijzondere ambiance samenkomen met een oprecht warm welkom en kwalitatief goed en eerlijk eten”.

BOEi

De non-profitorganisatie BOEi, gespecialiseerd in herbestemming, werd in 2012 eigenaar van Gemaal De Lynden, een rijksmonument uit 1847 onder de rook van Amsterdam.

Na restauratie van de schoorsteen werd met subsidie van de provincie Noord-Holland en een bijdrage van de BankGiro Loterij een begin gemaakt met de opknapbeurt van het voormalige ketelhuis en het pompgebouw van het complex. De oude machines staan nog in het pompgebouw. De komende tijd wordt nader onderzocht hoe dit deel van het gemaal een bij het ernaastgelegen restaurant passende, nieuwe functie kan krijgen.

Foto: BOEi (Jan van Dalen Fotografie).