Restauratiebedrijven presenteren vakmanschap op Bouwbeurs

ambacht

Ambacht in Actie! is de titel van een nieuw initiatief tijdens de Bouwbeurs 2015 van 9 tot en met 13 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. Zes restauratie-bedrijven uit verschillende disciplines presenteren onder dat motto hun vakmanschap, individueel en in een gemeenschappelijk werkstuk.

Bezoekers aan de Bouwbeurs zien en ervaren bij Ambacht in Actie! hoe deze vaklieden dagelijks hun ambacht beoefenen. Er staan demonstraties op de rol in het bewerken van natuursteen, het vervaardigen van lijst en profiel stucwerk, historisch metsel- en voegwerk, houtbewerkingstechnieken, smeedwerk en het vervaardigen van glas-in-lood. Alles met oude en moderne technieken, met gebruik van de bijbehorende Arbo hulpmiddelen.

De deelnemende bedrijven zijn gespecialiseerde aannemers. Zij werken in de praktijk aan grote en kleine projecten, zowel in opdracht van particulieren als voor overheden en bedrijven.

Demonstraties

Tijdens Ambacht in Actie! worden demonstraties verzorgd door:

  • BamBam Restauratiesteenhouwers: werk met natuursteen;
  • Delstuc Stucadoors: onbegrensd stucwerk;
  • Aannemersbedrijf van Milt: restauratie van historisch metsel- en voegwerk;
  • Smeedgilde: ambachtelijk smeedwerk;
  • Bouwbedrijf De Vlucht: funderingsherstel, restauratie en hoog niveau renovatie;
  • Wildschut Maatwerk: maatwerk in glas-in-lood.

 

Medewerkers van de betrokken bedrijven zijn ter plekke aan het werk en bieden bezoekers de gelegenheid actief deel te nemen. Op beeldschermen worden films en presentaties vertoond van projecten op locatie en langs een presentatiewand zijn werkstukken te bekijken. Jongeren die belangstelling hebben een ambacht te leren kunnen advies krijgen over opleidingen die van toepassing zijn.

Adres: Ambacht in Actie! Stand 11.E006, Hal 11 Bouwbeurs Utrecht.